*
Home Pressemeddelelser
Pressemeddelelser

Her findes artikler udgivet i forskellige aviser og netaviser.

Copyright er ejendom af den i artiklen viste nyhedsavis.Bjerringbro Avis - Løvskal Kultur- og Forsamlingshus inviterer til seminar om fællesskabsøkonomier PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Onsdag, 13. marts 2019 22:40

B J E R R I N G B R O - A V I S . D K | H e l e G u d e n å d a l e n s u g e a v i s

107.årgang

Uge 10

5/3 - 11/3 2019

Side 26

Online version:https://www.e-pages.dk/bjerringbroavis/658/26

 

Tirsdag 5. MARTS 2019

 

Løvskal Kultur- og Forsamlingshus inviterer til seminar om fællesskabsøkonomier

 BJ side28 Uge10-2019

Kooperationen afholder seminarer for at vejlede og dele viden
om økonomiske demokratiske fællesskaber i landdistrikterne.
Foto: Samsø Økojord A/S

 

Seminar                                  

Express Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Bjerringbro: Kooperationen afholder torsdag 21. marts seminar om fællesskabsøkonomier i landdistrikterne. Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

Der er igennem de senere år blevet etableret flere fællesskabsøkonomier inden for blandt andet erhverv, lokal udvikling og dagligvarebutikker. Kooperationen har samtidig afholdt konferencer og workshops rundt i landet, som har givet anledning til dette seminar.

Formålet med seminaret er at dele viden og vejledning i forhold til etableringsfasen af fællesskabsøkonomier, som bidrager til skabelse af flere arbejdspladser, lokal udvikling og er attraktivitet i forhold til bosætning.

Denne dag vil de blandt andet komme omkring formålet med en fællesskabsøkonomi, størrelsen på andele og bestyrelsens kompetencer.

Seminaret afholdes 21. marts 2019 klokken 10:00-15:00 i Løvskal Kultur- og Forsamlingshus. For yderligere information kan man kontakte Elsa Brander på telefonnummer 22 51 56 30 eller Kirsten Malling Olsen på telefonnummer 25 47 65 62.

 

 

 

Senest opdateret: Søndag, 24. marts 2019 10:54
 
Gudenådalens Avis - Løvskal klar til besøg af Demokratiudvalg PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 26. september 2013 22:42

Onsdag den 25. september 2013 · 1. årgang · Uge 39   www.gudenaadalensavis.dk

Gudenådalens Avis - Onsdag den 25. september 2013

Løvskal klar til besøg af Demokratiudvalg

Siden 2009 har man i Løvskal arbejdet målrettet på at gøre byen til et trygt og godt sted at bo.

Løvskal: Lige nu er man, i Løvskal, samarbejde med Villy Mougaard fra Blomstergården ved Tjele, i gang med at udvikle på den gamle kirsebær-sort som byen er så kendt for.

Sorten er blevet genopfrisket og nu er de små træer klar til at blive plantet ud.

Det er bare en af rigtig mange tiltag der er sket i Løvskal i løbet af de sidste mange år og som er en af årsagerne til at Løvskal nu er nomineret til Årets Lokalområde.

De første kirsebærtræer sættes i jorden, når Demokratiudvalget besøger Løvskal den 29. september i forbindelse med nomineringen.

Lone Frandsen, der er formand for byens lokalråd, har fået en flaske original kirsebærvin, brygget af Løvskalkirsebær i 1984, af Søren Thorup fra Karmak Mølle, som demokratiudvalgets medlemmer får lov til at smage denne dag.

Og det bliver bare en forsmag på, hvad Løvskal kan byde ind med som lokalområde.

For der er sket meget og byen har endnu mere at tilbyde:

»Vi skal tilbage til 2006 lige før kommunesammenlægningen, hvor vi i Løvskal godt var klar over, at der skulle gøres noget, hvis byen skulle være kendt og ikke glemt i den nye storkommune,« fortæller Lone Frandsen, mens hun sidder i byens flotte samlingssted - LøvskalHus. ,

»Vi måtte gøre en indsats og inspireret af nu afdøde Arne Jørgensen fra Tange, satte vi os ned og fremstillede en udviklingsplan for Løvskal,« fortæller Lone Frandsen videre.

På det tidspunkt var der i Løvskal ikke nogen borgerforening, men til gengæld en forsamlingshusforening, en idrætsforening et vandværk og en forening tilknyttet den lokale friskole i Skjern.

Senest opdateret: Onsdag, 13. marts 2019 23:11
Læs mere…
 
Bjerringbro Avis - Løvskals beboere fotograferet og udstillet PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Søndag, 09. juni 2013 21:44

 

Onsdag den 29. maj 2013 · 104. årgang · Uge 22 www.bjerringbro-avis.dk

 

 

Bjerringbro Avis - Onsdag den 29. maj 2013

Løvskals beboere fotograferet og udstillet

 Fotografelev Christina Sørensen

Fotografelev, Christina Sørensen ved udstillingen i Løvskal Hus fredag den 17.maj.

 

Løvskal: Mange landsbyer har haft besøg af fotografelever fra Medieskolen i Viborg heriblandt Løvskal.

Fredag den 17. maj havde Løvskal Hus i Løvskal en billedudstilling med portrætter af personer fra Løvskal samt fine egnsbilleder. Alle var de taget af fotografelev, Christina Sørensen, der er elev på medieskolen i Viborg.

»For mig har det været en rigtig god opgave at skulle lave min egen udstilling. Jeg er blevet taget imod med åbne arme og er kun blevet mødt af smil og positivitet, hvilket har gjort hele processen meget lettere.

Det har været fedt at arbejde på egen hånd og virkelig prøve, hvad det vil sige at være en fotograf på job. Jeg har lært rigtig meget af selv at skulle finde på hele ideen med udstillingen og selv at skulle få folk med på ideerne. Selvom det til tider var svært at se en større helhed i projektet undervejs, så endte det ud i en fin udstilling, som jeg er godt tilfreds med, « fortæller Christina Sørensen.

Senest opdateret: Onsdag, 13. marts 2019 23:15
Læs mere…
 
Bjerringbro Avis - Triumf for Løvskals ildsjæle PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 22. september 2011 22:09
Tirsdag den 23. august 2011 · 102. årgang · Uge 34 www.bjerringbro-avis.dk
Ny integreret institution
Bjerringbro Avis - Tirsdag den 23. august 2011
 
Triumf for Løvskals ildsjæle
Løvskalhus – et fornemt bevis på, at hvis man brænder nok for sagen, kan selv det utrolige lade sig gøre.

I lørdags blev Løvskalhus indviet under overværelse af borgmester Søren Pape Poulsen og omkring 150 Løvskal-borgere. Det blev en stor festdag for den gamle landsby, for Løvskalhus har noget humlebiagtigt over sig: Den burde i teoretisk forstand ikke kunne flyve. Det aner den bare ikke noget om, så den flyver alligevel. Det samme gør borgerrådet i Løvskal med Lone Frandsen i spidsen: Det, de har præsteret omkring Løvskalhus, burde teoretisk set ikke kunne lade sig gøre. For Løvskal kunne sagtens nøjes med mindre. Men hvorfor ikke drømme ambitiøst og vildt, når nu man er i gang, synes devisen at have været. I hvert fald står der nu et medborgerhus i Løvskal, som kun de færreste troede muligt at få finansieret, da de første tanker om huset og dets indretning blev tænkt i 2006.

Borgerrådet tænkte ud af boksen: Løvskalhus skulle ikke blot være et forsamlingshus for borgerne i Løvskal – men et kulturelt kraftcenter for alle landsbyerne i nærheden: Lee, Hjorthede, Tindbæk, Hammershøj, Ålum med flere.

Hele egnens hus
Og det var nok denne dristige tankegang, der fik Viborg Kommune med på projektet til ca. 4.0 millioner kroner plus en masse frivilligt arbejde. Borgmesteren kom ind på det i sin indvielsestale, hvor han blandt andet sagde følgende:

»Jeg husker tydeligt og klart et møde på mit kontor, hvor en gruppe med Lone Frandsen i spidsen argumenterede og forklarede om projektet. Her var det tydeligt at engagementet skinnede igennem og der var en lokal opbakning. Byrådet i Viborg Kommune var da heller ikke i den videre proces i tvivl om, at dette projekt ville være til gavn for en stor del af den østlige del i Viborg Kommune, og at alle de omkringliggende naboområder, også vil have gavn af stedet«.
Senest opdateret: Onsdag, 13. marts 2019 23:11
Læs mere…
 


Copyright © 2020 Løvskal - Landsbyen midt i Nørreå-dalen. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.
Banner